Steun ons

Wil je ook blijven genieten van alles wat Consensus Vocalis biedt?

Consensus Vocalis wil jou en volgende generaties graag blijven verrassen en inspireren met koormuziek op hoog niveau. Niet alleen in samenwerkingsverbanden, maar ook met eigen (muziektheater)producties waarbij we jonge talentvolle zangers, componisten en theatermakers aan ons binden, met workshopdagen voor amateurzangers en met bijzondere, spraakmakende educatieve projecten. 

Jouw steun is hiervoor essentieel en wordt ongelofelijk gewaardeerd! Met jouw gift investeren wij in de toekomst van koormuziek als springlevende kunstvorm.

Stichting Consensus Vocalis is aangemerkt als culturele ANBI. Dit betekent dat je gift niet alleen ons helpt, maar jou ook belastingvoordeel oplevert. Lees verder over je belastingvoordeel >

De Kring

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen. Kies wat bij je past en kom bij De Kring:
€50 – €250

Draag je Consensus Vocalis en koormuziek een warm hart toe?

En krijg toegang tot

€250 – €1000

Wil je een bijdrage doen die de koormuziek nóg een stapje verder helpt?

En krijg toegang tot

€1000 +

Wil je als bedrijf of individu het verschil maken voor Consensus Vocalis?

En krijg toegang tot

Eenmalige of grotere gift

Wil je eenmalig een donatie doen? Dat kan! Ga dan naar het eenmalige donatieformulier >

Wil je meer dan € 5000,- euro doneren of heb je een idee voor een samenwerking? Neem dan contact op met onze directeur Francis Faas via e-mail: [email protected] of telefoon: 06-40323747.

Nalatenschap

Wil je in je testament vastleggen dat Consensus Vocalis een bedrag ontvangt als legaat? Vanwege onze ANBI-status is er hierbij geen sprake van successierecht en komt de schenking het doel geheel ten goede.

Wil je meer informatie of even overleggen? Neem dan contact op met onze directeur Francis Faas via e-mail: [email protected] of telefoon: 06-40323747.

Voor bedrijven

Wil je maatschappelijk verantwoord ondernemen en Consensus Vocalis steunen met je bedrijf of organisatie? Er zijn naast sponsor worden diverse mogelijkheden.

Neem contact op met onze directeur Francis Faas om samen naar je wensen en de mogelijkheden te kunnen kijken via e-mail: [email protected] of telefoon: 06-40323747.

Wat anderen zeggen

‘De enorme rijkdom en veelzijdigheid aan repertoire en het niveau van het koor dragen bij aan de grote muzikale rijkdom van de provincie Overijssel met een landelijke uitstraling.’

Ed Spanjaard
Chefdirigent Orkest van het Oosten

Consensus Vocalis laat zien en horen de ideale partner te zijn voor het Orkest van het Oosten en de Nederlandse Reisopera. Ze levert een wezenlijke bijdrage aan het muziekleven. Dat moeten we koesteren.’

Jan Willem de Vriend
Chefdirigent Orkest van het Oosten

‘Steeds is het koor de dragende kern van onze uitvoeringen. Je zou kunnen zeggen, dat Consensus Vocalis de Stichting Twentse Matthäus Passion heeft gestimuleerd  om de kwaliteitslat op een zeer hoog niveau te brengen.’

Albertjan Peters
voormalig voorzitter STMP

Belastingvoordeel

Stichting Consensus Vocalis is aangemerkt als culturele ANBI. Dit betekent dat je gift, zowel als particulier als bedrijf, je extra belastingvoordeel oplevert.

Wil je als particulier graag gebruik maken van deze regeling? Kijk dan voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Om de ANBI-regeling maximaal te kunnen benutten verbindt Consensus Vocalis zich alleen aan schenkers voor een minimale periode van vijf jaar, vastgelegd middels een schenkingsakte. De bijdragen worden jaarlijks via incasso voldaan.

Voorbeeld: bij een bijdrage van € 100 bespaar je in de hoogste belastingschijf 100 x 1,25 x 0,52 = € 65. Een bijdrage aan Consensus Vocalis ‘kost’ dan feitelijk slechts € 35. Voor bedrijven is de bijdrage zelfs 150% aftrekbaar. Bereken hier je eigen belastingvoordeel bij een culturele schenking.

Voor bedrijven

Je donatie aan Consensus Vocalis mag je als bedrijf op je fiscale jaarinkomen in mindering brengen. Lees er meer over op de website van de Belastingdienst.