Nieuws

In de nieuwe rubriek De Droom van een Zanger maken we elke maand kennis met een van de zangers van Consensus Vocalis. Hoe zijn ze ooit begonnen met zingen? Bij wie hadden ze les? Wat waren de ambities en kwamen dromen uit?
Leuk nieuws! Het Concert voor de Vrede heeft de  vijfde plek behaald in de top 5 Klassieke concerten 2023 in TivoliVredenburg. Meer dan 160 klassieke concerten, hoe kies je daar je hoogtepunt uit?
Koornetwerk Nederland kreeg deze maand mooi nieuws! Het project 'De Jeugd floreert in Samen Zingen' kan in ieder geval tot 30 juni 2025 worden voortgezet!
In de nieuwe rubriek De Droom van een Zanger maken we elke maand kennis met een van de zangers van Consensus Vocalis. Hoe zijn ze ooit begonnen met zingen? Wat waren de ambities en kwamen dromen uit?
Das Wunder der Heliane  (De Nederlandse Reisopera) is genomineerd voor de titel 'Opera van het Jaar 2023' door Place de l’Opera. Wat een eer! Maar genomineerd betekent nog niet gewonnen en daarom roepen we jouw hulp in.
De professionele koren van Nederland hebben zich de afgelopen tijd verenigd in het Professionele Korenoverleg (PK). Ook Consensus Vocalis doet mee. Het PK wil zich inzetten voor een gezonde koorwereld in de volle breedte.
Gisteravond was onze directeur Francis Faas een van de insprekers tijdens de raadsvergadering. Zie hier een vurig pleidooi voor de toekomst van ons koor.
Ben jij geïnspireerd door de magie van (klassieke) koormuziek en muziektheater? Heb je ervaring in de culturele sector en zin om een dynamische, groeiende stichting te ondersteunen? Dan zijn deze vacatures voor een bestuursfunctie bij Consensus Vocalis de perfecte kans...
In de nieuwe Evangelische Omroep (EO)-NPO Klassiek podcast 'De Stem' gaat zangeres en stemacteur Gerja Wolf op ontdekkingstocht naar het geheim van de stem van koren.
Met ingang van 1 september 2023 wordt Imre Ploeg artistiek leider van Consensus Vocalis. Hij neemt de leiding over de inhoudelijke koers van het vocaal ensemble en werkt hierin samen met directeur Francis Faas en Béni Csillag.
Afgelopen zaterdag organiseerden we samen met WAK Enschede - Week van de Amateurkunst Sing Along America in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.
Onze directeur Francis Faas was te gast bij 1Twente om te praten over onze activiteiten op 3 juni in het kader van de WAK (Week van de amateurkunst) en het belang van zingen te promoten.
Na weken van veel repeteren en heel hard werken heeft de Nederlandse Reisopera helaas moeten besluiten om de tournee van Mozarts Die Zauberflöte niet geënsceneerd, maar in een semi-geënsceneerde versie uit te voeren.
Consensus Vocalis toert in oktober samen met Matthijs van de Sande Bakhuyzen en het Belinfante Quartet door Oost Nederland. Reserveer nu je kaarten voor een van de theaters bij jou in de buurt!
Theatertip tijdens het Stadsfestival Zwolle! Op 3 + 4 september spelen we maar liefst vijf keer 'Een klein leed' in Academiehuis Grote Kerk Zwolle.
De Nederlandse Reisopera toert op dit moment met Consensus Vocalis, Phion en solisten door het land. We hebben mooie recensies gekregen voor Bruid Te Koop! Vijf sterren van zowel de Volkskrant, Trouw als NRC: daar zijn we heel erg trots...
Onlangs heeft de afdeling Klassiek van ArtEZ conservatorium Zwolle een werkveldcommissie in het leven geroepen. Onze directeur Francis Faas is gevraagd zitting te nemen in deze commissie. De werkveldcommissie bestaat daarnaast uit Peter van Praagh (programmamaker Phion), Marco de Souza...
Met de regeling Versterking Maakklimaat Kunst en Cultuur Overijssel maakt provincie Overijssel zich hard voor een krachtige comeback van cultuur. Maar liefst 29 culturele organisaties en samenwerkingsverbanden dienden een aanvraag in, waaronder Consensus Vocalis. Een externe adviescommissie Cultuur heeft de...