Audities

Ben je afgestudeerd in Zang Klassiek aan een conservatorium of heb je vergelijkbare eraring? Ben je daarnaast ook maatschappelijk betrokken? Kom dan auditeren! Om te kunnen zingen bij Consensus Vocalis vinden audities plaats in twee rondes. In de eerste ronde word je beoordeeld op je CV, je motivatie en een video van maximaal 5 minuten waarin je je muzikaal presenteert. Als je de eerste ronde met succes doorlopen hebt, volgt een uitnodiging voor de tweede ronde. Dit is een live auditie, met daarin de volgende onderdelen: 1) individuele auditie met een Bach aria en een lied naar keuze, 2) een korte workshop ensemblezang en 3) een korte theatrale workshop. In de commissie zitten artistiek leider Imre Ploeg, koorleider Béni Csillag, een zanger en een theatermaker.

Zingen bij Consensus Vocalis biedt je een prachtige kans om op hoog niveau concerten en voorstellingen te zingen. We werken onder andere samen met de Nederlandse Reisopera, Phion het orkest van Gelderland en Overijssel, Nederlands Blazers Ensemble, Silbersee, Theater Sonnevanck en BachTwente en met dirigenten als Ed Spanjaard, Jan Willem de Vriend, Jos van Veldhoven en vele anderen. Consensus Vocalis werkt zowel concertant als scenisch in bezettingen van 4 – 70 zangers.

De komende auditiedag

Consensus Vocalis houdt minimaal één keer per jaar audities, maar op dit moment is de volgende auditie nog niet gepland. Als je al wel wilt aanmelden dan kan dat en dan informeren we je zodra er een datum vastgesteld is.

Dit zijn de Bach aria’s die je naar stemtype kunt voorbereiden:

  • Sopraan: Zerfließe, mein Herze uit de Johannes Passion – J.S. Bach
  • Alt: Es ist volbracht uit de Johannes Passion – J.S. Bach
  • Tenor: Ach, mein Sinn uit de Johannes Passion – J.S. Bach
  • Bass: Mein teurer Heiland, laß dich fragen uit de Johannes Passion – J.S. Bach

Bij het invullen van het formulier vragen we je de volgende zaken in te voegen:

  • Een CV
  • Een portretfoto
  • Bladmuziek van wat je gaat zingen
  • Een video van maximaal 5 minuten, waarin je jezelf muzikaal presenteert:
    Repertoire is vrij, maar stuur iets in dat past bij je opleiding en achtergrond. Het staat je vrij of je naast het zingen kort wat wil vertellen. Zorg dat je duidelijk zichtbaar en met het hele lichaam in beeld bent. Je video stuur je in met een Youtube of Vimeo link.
Als je het formulier succesvol hebt verzonden, word je doorgestuurd naar een bedankpagina.
 
Upload je cv (max 4MB)
Upload je foto (max 4MB)
Upload je bladmuziek (max 8MB)