Audities voor Das Wunder der Heliane van Erich Korngold

Consensus Vocalis is een professioneel vocaal ensemble gevestigd in Enschede (NL). Wij zijn uitgenodigd door de Nederlandse Reisopera om een substantieel koor (48 zangers) samen te stellen voor hun nieuwe productie van Korngold: Das Wunder der Heliane, gedirigeerd door Jac van Steen en geregisseerd door Jakob Peters-Messer.

De première vindt plaats op zaterdag 30 september 2023. In totaal zijn er tien voorstellingen, verspreid over de periode 30 september t/m 11 november 2023. De repetities vinden plaats in de periode 21 augustus t/m 28 september 2023. Deze muziek is iets anders dan ons gebruikelijke repertoire, dus hebben we besloten om specifieke audities te houden voor de grotere stemmen die we nodig hebben om dit veeleisende stuk te casten.

Audities 3 & 4 oktober 2022

Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober 2022 vinden in Deventer (NL) audities plaats voor beroepszangers met een conservatoriumdiploma. Er wordt gezorgd voor een begeleider. Als je jezelf niet persoonlijk kunt presenteren bij deze audities, dan kun je in overleg met ons een video-opname insturen. Maar we geven de voorkeur aan een live auditie.

Bij je auditie vragen we je om een opera-aria in het Duits te presenteren, en ook het bijgevoegde uittreksel uit de derde akte van Korngolds opera Das Wunder der Heliane, beginnend bij “Ein Weib wie wir”. Bereid de stem voor die je normaal zou zingen in de context van een koorauditie, of het nu de eerste of tweede sopraan, eerste of tweede tenor is, enz. Als je dit fragment uit het hoofd zingt, werkt het in je voordeel.

Dit zijn de leden van de auditiecommissie:

Andrew Wise – koordirigent Das Wunder der Heliane

Béni Csillag – artistiek leider Consensus Vocalis

Francis Faas – algemeen directeur Consensus Vocalis

Dien je sollicitatie uiterlijk 15 september 2022 in door onderstaand sollicitatieformulier in te vullen:

Upload je auditierepertoire (pdf, max 12MB)
Upload je CV (max 2MB)
Upload je foto (max 2MB)