Zauberflöte, semi-geënsceneerd in première

Het ontwikkelen van een nieuwe productie vraagt veel inspanning en voorbereiding. En soms lopen de zaken anders dan gepland. Na weken van veel repeteren en heel hard werken heeft de Nederlandse Reisopera helaas moeten besluiten om de tournee van Mozarts Die Zauberflöte niet geënsceneerd, maar in een semi-geënsceneerde versie uit te voeren. Dit wil zeggen dat er straks geen decor te zien is, maar wel theaterbelichting. Onze zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie en dragen geen toneelkostuums, maar wel kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Het orkest zit niet langer in de orkestbak maar wordt op het toneel geplaatst en is onderdeel van het toneelbeeld. En daarmee is de voorstelling verre van een ‘statisch’ concert.

Door personele onderbezetting – onder meer veroorzaakt door ziekte – onverwachte leveringsproblemen en de grote omvang van de geplande productie moesten deze noodzakelijke aanpassingen worden doorgevoerd. We snappen dat dat teleurstellend kan zijn, maar zijn blij dat alle muziek uit de opera alsnog wordt uitgevoerd, inclusief de geliefde aria’s en met de hele originele cast, al onze zangers en de musici van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel.  We beloven je dat ook deze versie van Die Zauberflöte een lust voor het oor én voor het oog is en nodigen je van harte uit om te komen luisteren en kijken.

De première vindt plaats op vrijdag 20 januari, de voorstelling toert daarna door het hele land en is nog t/m 23 februari te bezoeken.