De Droom van een Zanger: Remmert Velthuis

In de nieuwe rubriek De Droom van een Zanger maken we elke maand kennis met een van de zangers van Consensus Vocalis. Hoe zijn ze ooit begonnen met zingen? Bij wie hadden ze les? Wat waren de ambities en kwamen dromen uit? Voor deze eerste aflevering vroegen we naar het verhaal van bas Remmert Velthuis.

“Mijn ouders waren allebei muziekdocent, dus er was altijd muziek in huis; lessen, studie, repetities en concerten. Mijn eerste droom was om als Michael Jackson te worden, al op de basisschool zong ik voor de hele klas een zelfgeschreven liedje over het meisje waar ik verliefd op was…..

Maar ik kwam eerst vooral als drummer en (bas)gitarist in diverse bands terecht.

Tijdens mijn opleiding docent muziek heb ik het zingen (her)ontdekt. Liederen, koorprojecten bij Pa’dam, het NSK en Bachkoor Holland. Sindsdien combineerde ik het zingen, lesgeven, koren dirigeren en in bands spelen, tot ik in 2017 besloot om echt te kiezen voor het zingen, en de andere activiteiten daarvoor op te geven.

Tegenwoordig ben ik vooral actief als solozanger en als koorzanger, onder andere bij Consensus. Een geweldig koor, door de fijne organisatie en collega’s en door de diversiteit van de projecten. Zo blijf ik werken aan mijn droom om als mij als zanger te ontwikkelen en mooie optredens te verzorgen.”