[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”padding-4-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”2/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Béni Csillag

Dat onze artistiek leider Béni opgegroeid is met muziek is voor u vast geen verrassing. Zijn moeder is zelf muziekdocent en dirigent, zijn vader was groot liefhebber van klassieke muziek en enthousiast amateur blokfluitist. Zij hebben volgens Béni een grote invloed gehad op wie hij is geworden.

Maar weet u ook waarom hij ooit begon met dirigeren? “Ik zat op vioolles maar wilde nooit studeren, mijn lerares zei een keer dat dat oké was omdat ik toch dirigent zou worden. Mijn moeder, die zelf een jeugdorkest en verschillende koren dirigeert, vond dat alleen maar vanzelfsprekend.”

Ze had het bij het rechte eind. Béni studeerde af als koordirigent in Budapest en Den Haag. Sinds 2006 werkte hij met verschillende amateurkoren maar ook met het Nederlands Kamerkoor, Capella Amsterdam, en Chorwerk Ruhr. Dat hij bij Consensus Vocalis is begonnen als artistiek leider vindt hij zelf dan ook een belangrijke stap in zijn professionele leven.

Als antwoord op onze vraag naar het mooiste moment in zijn muzikale carrière tot nu toe antwoordde hij: “Mijn enige concert in de grote zaal van het Concertgebouw was bijzonder, Carmina Burana, niet mijn favoriet, maar wel met de broers Jussen en een volle zaal.”

Met ons zou hij graag van alles uitvoeren. “..van Monteverdi tot Nono, van Bach tot Ligeti, van Schumann tot Schnittke, dit lijstje heeft geen eind…”  En wist u dat hij in zijn vrije tijd (ook) graag jaren 70 muziek luistert?[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][vc_text_separator title=”CV”][vc_column_text css=”.vc_custom_1582541443902{padding-bottom: 50px !important;}”]Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd met vioollessen. Na verschillende instrumenten bespeeld te hebben, begon hij in 1995 aan zijn studie koor- en orkestdirectie aan de Liszt Ferenc Academie in Boedapest. Naast deze hoofdvakken studeerde Béni tevens muziektheorie en schoolmuziek. In 2001 rondde hij zijn studie af.

In 2003 werd Béni Csillag geselecteerd voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. Deze stond onder leiding van Hartmut Haenchen en Uwe Gronostay. Een week lang werkte Béni met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. In juni 2007 werd hij opnieuw geselecteerd, deze keer waren de docenten Simon Halsey en Robert Sund.

In 2004 assisteerde hij Tonu Kaljuste in Vigevano (Italië) met het World Chamber Choir, een vertakking van het World Youth Choir, waarin Béni jarenlang als zanger heeft gefungeerd.

Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In september 2008 behaalde hij hier Cum Laude het Master-diploma. Hij is artistiek leider van Consensus Vocalis, het Nederlands Studenten Kamerkoor, het Philips’ Philharmonisch Koor, het Nieuw Amsterdams Jeugdkoor en van het Festivalkoor van de Koorbiënnale in Haarlem. Hij heeft kerstconcerten gegeven met het Nederlands Kamerkoor en als repetitor gewerkt met het Groot Omroepkoor, Cappella Amsterdam en Chorwerk Ruhr.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-4-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”1410″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” bg_color=”#a89c7f” scene_position=”center” top_padding=”50″ bottom_padding=”50″ text_color=”light” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Samenwerken?

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Neem contact op met Francis Faas, directeur

[email protected]
+31 (0)6 40 32 37 47[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”240″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” margin_left=”15″ margin_right=”15″][/vc_column][/vc_row]