ThuisbijCV alt Koert Braches

#ThuisbijCV tenor Koert Braches

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column centered_text=”true” column_padding=”padding-2-percent” column_padding_position=”right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][image_with_animation image_url=”1902″ alignment=”” animation=”Fade In”][vc_column_text]

Fotografie: Koert Braches

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”3/4″][vc_column_text]

Hoe gaat het nu met onze zangers? Hoe vermaken zij zich thuis? Hebben ze misschien leuke tips? Voor elkaar en voor u? En wat waren hun favoriete zangmomenten van de afgelopen jaren? Kom het te weten in de serie  #ThuisbijCV .

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”15″][vc_column_text]Helaas kunnen we onze zangers nog even geen fysiek podium bieden en zullen we ze nog een tijdje moeten missen. Daarom zetten we ze graag op een digitale manier in de spotlights. Volg de serie ook via onze Facebook pagina.[/vc_column_text][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”80″][vc_column_text]

Als zanger moet je je stem onderhouden. Hoe ziet jouw zangroutine er op dit moment uit?

Voor mij werkt het het beste om stukken te zingen die ik echt al te uit en te na ken, daarbij weet de stem immers al goed waar hij heen moet. En natuurlijk af en toe weer eens de koorstukken voor Bruid te Koop! van de Nederlandse Reisopera voor mezelf doorzingen, want die productie wordt in september weer opgepakt.

Welk werk zou je altijd nog eens uit willen voeren met Consensus Vocalis?

Er is een stuk dat ik eigenlijk nog nooit live heb gehoord, behalve toen ik het zelf heb gezongen, bij het Jugendfestspieltreffen van 1991, een muziekfestival voor jongeren in Bayreuth. Het is de Cantata Misericordium van Benjamin Britten, destijds opgedragen aan het Rode Kruis en het past daarmee toevallig erg goed in deze tijd. Een voor koor zeer uitdagend en daarbij zeer ontroerend stuk dat het Bijbelverhaal van de barmhartige Samaritaan een werelds aangezicht geeft. Het behoort voor mij, samen met bijv. het War Requiem van Britten, de Canti di Prigionia van Luigi Dallapiccola en Figure Humaine van Poulenc tot de mooiste koorstukken die ik ooit heb gezongen.

Heb je een bepaald album of muziekstuk waar je de laatste tijd zelf vaak naar luistert?

Het is op dit moment heerlijk om even niets (specifieks) te luisteren, want ik merk dat er daardoor automatisch allerlei mooie muziekfragmenten in mijn hoofd opkomen.

Is het voor jou mogelijk om dit moment met iemand samen te zingen?

Behalve de mooie muziekfragmenten komt in deze tijden ook de creativiteit los, valt mij op. Ik en mijn man Benno Gramann (die zelf ook optreedt, onder de naam Benno Berlin) kwamen laatst op een idee voor een nieuw muziekprogramma. Met verschillende stukken als ’In der Bar zum Krokodil‘, gezongen door de Comedian Harmonists, stukken van Drs. P. en daarnaast liederen van Satie en Fauré. Echt een heerlijk vooruitzicht!

Wat is jouw leukste herinnering aan Consensus Vocalis?

Als een soort opmaat naar de latere samenwerking met de Nederlandse Reisopera, waar CV al vele prachtige projecten mee mocht doen, deden wij Airways, een project met dansgezelschap Club Guy en Roni, met o.a. een aantal stukken van Arvo Pärt. Het waren echt magische voorstellingen destijds, waarbij we voor mijn gevoel als koor voor het eerst echt loskwamen van het beeld dat velen hebben van een ‘zangkoor’…

Er worden veel video’s gedeeld op social media van diverse muzikanten en kunstenaars die iets speciaals doen tijdens deze corona crisis. Heb jij een favoriet en/of een leuke tip van een video die we zeker moeten bekijken en luisteren?

Inmiddels word ik wat moe van de vele dingen om te bekijken en beluisteren, maar wat mij raakte was een Youtube-filmpje van het koor waarin de dochter van een vriendin op haar school meezingt. De tekst is voor deze tijd wel deprimerend, maar ik vond het een mooie prestatie. Heerlijk ook die bladzijde die luidruchtig en vol overgave door iemand wordt omgeslagen, ergens aan het begin van het fragment.[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=bm3_WoSkTB4&feature=youtu.be”][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][social_buttons facebook=”true” twitter=”true”][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][divider line_type=”Full Width Line” custom_height=”40″][vc_column_text]

Steun Consensus Vocalis, juist nu!

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”15″][vc_column_text]Vanuit een stevige basis in Oost-Nederland maakt CV artistiek hoogwaardige voorstellingen in het hele land. Maar helaas, ook wij worden onbedoeld hard getroffen door de maatregelen rondom het COVID-19 virus. Voorstellingen en concerten zijn geannuleerd en onze agenda is ineens schrikbarend leeg. Achter de schermen wordt desondanks keihard gewerkt aan het vinden van creatieve oplossingen en het ontwikkelen van nieuwe producties voor de toekomst.

Hoewel ook wij als organisatie volledig achter de COVID-19 maatregelen staan, kan Consensus Vocalis uw steun juist nu goed gebruiken. Met uw donatie kunnen wij kwalitatief hoogwaardige ensemble zang blijven(d) verbinden met de samenleving. Nu, en in de toekomst.

Wij danken u op voorhand heel hartelijk![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]