Distant Light

Distant Light

763 763 people viewed this event.

Stiftfestival komt met aangrijpend programma op bezoek in Enschede: muziek tussen hoop en vrees

Een aanklacht tegen de oorlog, met muziek die zich begeeft tussen hoop en vrees. Dat is Distant Light, onderdeel van het Stiftfestival, vrijdagavond 26 augustus te horen in de grote zaal van het Muziekcentrum in Enschede.

Op het door festivaldirecteur Daniel Rowland samengestelde programma staat onder meer het revolutionaire en verpletterende Black angels, 13 images from the dark land van George Crumb, een muziekstuk voor elektronisch strijkkwartet. Voor de pauze is verder het Requiem van Mozart te horen, met onder anderen sopraan Sophie Klüssman, mezzo Barbara Kozelj en koor Consensus Vocalis.

Het Stift Festivalorkest begeleidt violist Daniel Rowland in het meesterlijke Distant Light van Pēteris Vasks, de ‘composer-in-residence’ van dit festival. De Letse componist zei hierover: ‘Distant Light is een lied dat is ontstaan vanuit de stilte en weer terug zal keren naar de stilte. In haar tussentijdse zweefvlucht vult zij zich met idealisme, liefde, melancholie en dramatiek. Het is als de kosmos, vol van herinneringen uit mijn jeugd.’

Programma

Valentin Silvestrov – The Messenger
George Crumb – Black Angels, 13 images from the dark land
Wolfgang Amadeus Mozart – Requiem
Valentin Silvestrov – Elegy
Pēteris Vasks – Distant Light

Uitvoerenden

Sophie Klussmann
Barbara Kozelj
Daniel Rowland
Mi-Sa Yang
Joël Waterman
David Cohen
Borys Fedorov
Festivalorkest
Consensus Vocalis
Béni Csillag


Bestel nu tickets

To register for this event please visit the following URL:

 

Date And Time

26-08-2022 | 19:00
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends